Feel Happy Main Logo

yoga

Yoga…meer dan wat oefeningen op je matje.

Bij yoga denken de meeste mensen in eerste instantie aan de yogahoudingen, de zogenaamde asana’s en aan hoe je hierdoor leniger wordt. Maar yoga is veel meer dan dat. Het is een methode om krachtiger en gezonder in het leven te staan. Yoga is een hele filosofie die al meer dan 5000 jaar bestaat. En heeft zijn doeltreffendheid dus wel bewezen. 

Samen met je kind bewandelen we het yogapad. Door middel van asana’s, meditatie, visualisatie, onderlinge massages, ademhalingsoefeningen en positieve affirmaties leert het kind zichzelf steeds beter kennen, leert het zijn gevoelens te uiten, leert het zijn grenzen te voelen en te accepteren. Je kind krijgt handvaten mee om zichzelf te ontspannen en om om te gaan met spanning en stress.  

Individuele yogales

Hierbij kan alle aandacht naar dit kind gaan en kan de les afgestemd worden aan de behoefte van het kind.

Scholen en organisaties

Een sportdag, bosklassen, speelpleinwerking… Of een sessie yoga, mindfulness of relaxatie in de klas.

Kinderyoga

In een kleine groep, met respect voor ieders eigenheid en in een ongedwongen, speelse sfeer.

Tieneryoga

Te oud voor de kinderyoga, maar je voelt je ook nog niet helemaal thuis tussen de volwassenen.

Ouder-kind yoga

De band tussen jullie wordt versterkt. Een uurtje ouder-kind yoga is pure quality time.

Ontstaan van yoga

Er zijn veel theorieën over hoe yoga is ontstaan. Verschillende verhalen gaan over hoe yoga uit geloofsovertuigingen en tradities is ontstaan. Maar ook het volgende verhaal vind ik zeer aannemelijk en interessant. 5000 jaar geleden leefden mensen nog in nauw contact met de natuur. Er was nog geen elektriciteit en stromend water. Mensen leefden op het ritme van de natuur. Men stond op als het licht werd en ging slapen als de zon onder ging. De weg werd gevonden door naar de zon en de sterren te kijken. Het levenstempo lag een pak lagen dan hoe we het nu gewoon zijn. Mensen gingen soms uren in de natuur mediteren. Er was ook niet veel andere afleiding. 

Tijdens deze momenten van diepe stilte verschenen er regelmatig wilde dieren. De mensen interesseerden zich in hoe de dieren leefden en zich voortbewogen. Hoe ze zich ’s morgens uitrokken en stretchten. Alle dieren bewogen zich anders maar hun bewegingen waren steeds nuttig en adequaat. Ze wisten ook heel goed hoe ze opgeslagen stress van zich af konden schudden. De mensen gingen de dierenbewegingen nabootsen. Ze merkten al snel dat ze fitter, leniger en gezonder werden en zo ontstonden de eerste yoga oefeningen. De asana’s kregen namen die te maken hadden met de natuur. Bvb. de cobra, de duif, de neerwaarts kijkende hond, de halve maan, de boom,… Nu, zo veel generaties later kennen we nog steeds deze oefeningen. 

Verbinding

Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord yuj. Wat verbinding, vereniging , samenvoegen betekent. Yuj is ook een juk, een houten werktuig waar de boer vroeger twee emmers water mee op zijn schouders kon dragen. Door het juk bleven de emmers in evenwicht. Door yoga te beoefenen wordt lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden. Dit zorgt voor meer evenwicht en balans in ons dagelijks leven. We verbinden ons ook met onze ademhaling wat een kalmerend effect heeft op onze mind. Stress kan gelost worden en we ondervinden een diepe ontspanning. Door te gaan voelen wat bepaalde oefeningen met ons doen, leren we ons te verbinden met ons lichaam. Door te mediteren is er verbinding met onze geest, we worden ons bewust van onze gedachtenstroom. En we ontdekken dat we er niet steeds in mee hoeven te gaan. Ten slotte voelen we onszelf verbonden met alles en iedereen om ons heen. Kortom verbondenheid zorgt voor een gevoel van geluk, solidariteit, waardering, respect en vertrouwen. 

Enkele afspraken

voor de mama’s en papa’s

 • Gelieve bij het inschrijven het inschrijvingsformulier volledig invullen. Geen plaats meer? Dan kan je kind kan op de wachtlijst. Instromen kan altijd zolang er plaats is.
 • Je kan online betalen. 
 • De 10-beurtenkaart krijg je de eerste lesdag. Ze wordt elke week afgestempeld, dus altijd meebrengen! De kaart is 13 weken geldig. Beurten die dan niet op zijn, vervallen.
 • Ik ga ervan uit dat je kind elke week komt. Enige continuïteit is toch wel belangrijk.
 • Gelieve mij te verwittigen indien je kind uitzonderlijk niet kan komen. (vb. ziekte)   
 • Als er geen les is, zal dit tijdig kenbaar gemaakt worden. In de grote vakantie stoppen de wekelijkse yogalessen en wordt er ruimte gemaakt voor de Back to nature kampen.
 • Er kan in geen enkel geval een terugbetaling gebeuren voor gemiste lessen.  
 • Opgelet: Ouders kunnen helaas niet blijven kijken naar hun kids.

voor de yogi’s

 • Vlak voor de les best niet te zwaar eten.
 • Je mag een flesje water meebrengen om voor of na de les wat te drinken.
 • We oefenen op blote voeten, indien je toch graag sokken draagt, zorg dan voor antislipsokken.
 • Draag best iets comfortabel: t-shirt, korte broek, legging of joggingsbroek zijn ideaal.
 • We gaan voor de les naar het toilet.
 • Draag liefst geen juwelen of sierraden.

Hallo, ik ben Els

In ’79 zag ik het daglicht. Van jongs af aan speelde ik graag buiten en was ik heel sportief. Het was als het ware een uitlaatklep na een zware schooldag en later een intense werkdag. 

Kinderen boeide mij altijd al enorm. Van hun eerlijkheid, echtheid, openheid, nieuwsgierigheid en enthousiasme kunnen wij als volwassenen nog veel leren.

Een gratis kinderyogalesje over tevredenheid.

Wat kinderen en ouders zeggen …

"Als wij nu terugkijken naar die periode zijn wij Els heel dankbaar"
- A., mama van L. -
"De manier waarop Els verbinding maakt met kinderen, is erg bijzonder."
- Tinnie -
"Els heeft oog voor ieder kind en voelt heel goed aan wat iemand nodig heeft"
- Kathleen -
"Ik ben net begonnen aan mijn vierde jaar yoga bij Els"
- Nena -
"Ik vind het back to nature kamp bij Els superleuk omdat het verschillende activiteiten zijn: vb. knutselen, yoga, buiten spelen, …"
- Daan -
"Ik volg graag yoga bij Els. Ze doet dit op een leuke manier."
- Ryan, 13 jaar -
"Juf Els is leuk, lief, grappig en heeft veel geduld met mij"
- Jasper en Nathalie -
"Ze komt steeds ontspannen en enthousiast thuis"
- Helga en Stiene -

Graag inspiratie, nieuws, tips of de activiteiten in je mailbox?

een bewuste creatie van aroma