Feel Happy Main Logo

L., toen 12 en toch wel een beetje verlegen en onzeker, wou graag een ontspannende hobby naast haar drukke schoolleven. Tijdens onze zoektocht herinnerde L. zich de leuke yoga les (met de lieve juf Els) in een sportdag op school. Na een proefles was ze direct overtuigd. Ze voelde zich goed bij Els en het gezellige groepje. We vonden het allebei tof dat ze na elke les een spreuk bij had, die worden hier nog steeds omhoog gehangen.

 

L. kon helemaal zich zelf zijn tijdens de yoga les. Aan haar verhalen konden we duidelijk verstaan dat Els rekening hield met elk kind als individu. Naar mate het schooljaar verder evolueerde kwam L. in een moeilijkere periode. Vrij snel werd duidelijk dat we hulp nodig hadden. Na een bezoek aan een psychologe hadden we onmiddellijk door dat dit niet was wat we zochten. Een paar dagen later kreeg ik een mailtje van Els dat ze kinderen en tieners coacht. We konden heel snel bij haar terecht. Zelf kende ik ze niet en toch voelde ik mij als ouder onmiddellijk vertrouwd bij haar. Ze luisterde oprecht en stelde me gerust.

 

Els legde heel goed uit hoe de sessies zouden verlopen. L. ging steeds met volle goesting naar de sessie. Ze ging actief met L. aan de slag. Na een paar afspraken volgde er een opvolgingsgesprek voor ons als ouders. Nogmaals stelde ze ons gerust, vertelde hoe de sessies verliepen en gaf ons zeer bruikbare tips. Na een aantal afspraken werd de coaching afgerond. Els gaf ons nog een bundeltje mee, persoonlijk gericht aan L. om verder te kunnen zonder coaching. Heel bruikbare tips en oefeningen. Als wij nu terug kijken naar die periode zijn wij Els heel dankbaar. Het is echt een fantastisch dame die er staat. Ze doet haar job met heel veel passie en liefde. Het doet in zo’n situaties deugd om te weten dat er iemand is op wie je kan rekenen.

Els staat op een mooie wijze open voor anderen. De manier waarop zij verbinding maakt met kinderen, is erg bijzonder. We stuurden onze zoon op proefles voor yoga. Hij had hier vooraf weinig zin in. Maar je had hem ná de 1e les moeten horen: Ik blijf gaan hé, ik blijf zeker gaan!

 

Els zorgt ervoor dat onze zoon zich veilig voelt, geaccepteerd hoe hij is, omarmd. En tezelfdertijd laat ze hem stilstaan bij zijn gevoelens alsook reacties op anderen. We moeten onze zoon nooit herinneren aan zijn yogales. Hij vergeet 100 en 1 dingen, maar zijn yogales bij Els, die onthoudt hij wel. De natuurkampen die door Feel Happy georganiseerd worden zijn gevarieerd en superleuk. Onze zoon staat ‘s morgens steevast op met een grote goesting om aan een nieuwe kampdag te beginnen.

 

Els kent de kinderen die haar worden toevertrouwd goed. Ze anticipeert op hun gedrag en kan lastig gedrag in de kiem smoren door er een Els-draai aan te geven. Ze pelt pantsers af en laat elk kind op zijn manier stralen. Je hebt mensen waarbij je jezelf instant op je gemakt voelt. Dat is Els ten voeten uit. Dit geldt zowel voor kinderen als ouders. Els is steeds bereid om ouders te woord te staan of mee na te denken over bezorgdheden/vragen. Je voelt de genegenheid voor haar job.

Yoga volgen, een back to nature kamp doen, een mindful kids training volgen bij Els is een echte aanrader. Els is een lieve, laagdrempelige coach waar je je meteen bij op je gemak voelt. Ze velt geen oordeel, stelt je meteen gerust, kan heel goed luisteren, heeft oog voor ieder kind, voelt heel goed aan wat iemand nodig heeft, … Ze biedt fijne oefeningen aan en zorgt voor een goede afwisseling tijdens haar lessen. Mijn zoon volgt al enkele jaren yogales bij Els en heeft ook al heel wat kampen gevolgd bij haar. Hij kijkt er telkens heel erg naar uit en vertelt super enthousiast over zijn dag als hij thuiskomt! En wat is er mooier dan een blij, enthousiast kind!

Ik kan me goed ontspannen bij haar. Els is een lieve juf. Ik kan ook bij haar terecht als ik een probleem heb. En ze organiseert hele leuke kampen!

Ik volg ook al heel lang yoga bij Els. Hier word ik heel rustig van. Het zijn leuke, afwisselende oefeningen. Els is heel lief en begeleidt ons goed. Ik hoop nog lang bij Els de yogales en de kampen te kunnen volgen.

Zo leerde ze me om mijn lichaam te ontstressen door bv. zelf mijn voeten te masseren. De ontspanning op het einde van de les, brengt me steeds tot rust.

Zes jaar geleden kwam ik via een sportkamp in Geel terecht bij Els van Feel Happy. Jasper, mijn oudste zoon deed mee met een sportkamp van Stad Geel. Jasper is vanaf heel jonge leeftijd energiek, fantasierijk, speels, gevoelig, …. Dit botste vaak op gewone sportkampen met de activiteiten die werden aangeboden. Hij houdt niet van competitie en botste heel snel op beperkingen bij het kiezen van kampen in schoolvakanties.

 

Toen hij in de zomer na het eerste leerjaar een zomerkamp volgende en in één van de namiddagen een initiatie kinderyoga werd aangeboden door Els, viel er plots heel wat op zijn plaats. Jasper genoot van de yogasessies en vroeg me of hij niet altijd yoga mocht doen. Hij wou niet zoals vele vriendjes gaan voetballen, volleybalen, tennissen, …. Hij wou yoga doen. Els startte toen in september voor het eerst met kinderyoga. Elke week opnieuw ging Jasper vol enthousiasme en plezier naar de les. We zagen thuis snel een ander kind. Hij had de hobby gevonden die hij wel leuk vond en waar hij helemaal zichzelf mocht zijn. Na elke les en met een nieuwe quote elke week, zagen we een rustig, vrolijk jongetje. De weken dat het geen yoga is, mistte hij zijn rustmoment.

 

Toen Els ook begon met kampjes in de schoolvakantie, zijn we direct mee op de kar gesprongen. Kinderen genieten van de natuur, yoga en creatieve momenten. Na bijna zes jaar, is Jasper ondertussen een tiener en toen ik vroeg in augustus: “Ga je terug yoga doen?”, zei hij volmondig ja. Hij volgt nu voor het tweede jaar op rij tieneryoga en geniet nog elke week. Vorig jaar heb ik samen met Jasper als mama een mindfulness cursus gevolgd. Deze cursus heeft nog eens extra doen inzien dat Els kinderen/tieners neemt zoals ze zijn.

 

Ze mogen zichzelf zijn zonder oordeel, ook al is dit soms niet de standaard die vaak verwacht wordt. Ik zou geen seconde twijfelen om terug bij Els, Feel Happy te starten. Zelfs Jasper zijn broer, die wel competitief is ingesteld en een echte sporter is, heeft in de schoolvakanties de weg gevonden naar Feel Happy. Hij gaat met evenveel plezier mee naar de kampjes! Ik kan enkel maar zeggen dat het een absolute aanrader is om te starten met lessen bij Feel Happy. Zoals Jasper zegt: “Juf Els is leuk, lief, grappig en heeft veel geduld met mij”.

Enkele jaren geleden volgde mijn dochter reeds yoga, maar tegen het einde van het jaar gaf mijn dochter regelmatig aan dat ze niet zo graag meer ging. Tijdens de grote vakantie is ze in contact gekomen met Feel happy door een yoga sportkamp georganiseerd door sportdienst Geel. Dit zorgde ervoor dat mijn dochter weer zin had in kinderyoga en dit nu reeds enkele jaren doet bij Feel happy en steeds met zin vertrekt om naar “de yoga” te gaan, intussen is ze een tiener en geniet ze nog steeds van de yoga avond en kijkt ze er naar uit. Ze komt steeds ontspannen en enthousiast thuis. Ze voelt zich er thuis en kan er zichzelf zijn. De sessies die vaak vanaf mei buiten door gaan vind ze geweldig. De filmpjes van Els werden hier thuis ook bekeken tijdens de “lockdown”, heel de familie voor het scherm en met zijn allen volgden we een yogasessie. Zelfs de broer die dacht dat het helemaal niets voor hem was, was zeer enthousiast.

Getuigenissen

Graag inspiratie, nieuws, tips of de activiteiten in je mailbox?

een bewuste creatie van aroma