Wie ben ik?

Hallo, ik ben Els

In ’79 zag ik het daglicht.  Van jongs af aan speelde ik graag buiten en was ik heel sportief.  Het was als het ware een uitlaatklep na een zware schooldag en later een intense werkdag.
Kinderen boeide mij altijd al enorm.  Van hun eerlijkheid, echtheid, openheid, nieuwsgierigheid en enthousiasme kunnen wij als volwassenen nog veel leren.
Ik ben dan ook lichamelijke opvoeding gaan studeren om mijn passie aan de kinderen te kunnen doorgeven.  Sinds mijn 18j. geef ik al sportlessen en -kampen aan kinderen en jongeren.  Ik werkte bij Vlabus en de Geelse sportdienst en gaf turnles op verschillende scholen.

Tijdens een moeilijke periode in mijn leven kwam ik in contact met yoga.  Het was een openbaring.  In yoga vond ik ontspanning, rust, een nieuwe adem en innerlijke balans.  Omdat ik merkte dat de bewustwording van onze eigen adem en lichaam maar ook gedachten en emoties zo belangrijk zijn, begon ik me te verdiepen in mindfulness en meditatie.  Ik geef nu mindfulness trainingen specifiek voor kinderen en jongeren zodat ook zij al vroeg leren surfen op de golven van het leven.  Al snel wilde ik kinderen en jongeren nog meer individueel kunnen begeleiden.  Dus volgde ik de opleiding kindercoach.  Ik help nu kinderen en jongeren om liefdevol, zelfverzekerd en stevig in het leven te staan in deze snel veranderende maatschappij die toch wel veel eist van hen.

Mensen die mij goed kennen
omschrijven mij als…

Opleidingen

 •  Regentaat lichamelijke opvoeding: 1999-2001
 • Workshop V. Sherborne bewegingspedagogiek 2001 en 2017
 • Opleiding kinderyogadocent door Patty Jongemaets (Dolfijnwellness): 2015
 • Workshop chakrayoga voor kids & teens door Helen Purperhart (Jip en Jan academie):  2016
 • Workshop combatyoga voor tieners door Helen Purperhart: 2016
 • Bijscholing peuter/kleuter-ouderyoga door Katleen Roosen (De Vlinderboom) en Helen Purperhart 2017
 • Bijscholing yoga op school door Leen Demeulenare (Kreakatau): 2017
 • Opleiding kindercoach van Het Vrolijke Stekje: 2017/2018
 • Verdieping: Creatief omgaan met rouw en verlies van Het Vrolijke Stekje: 2018
 • Verdieping: Creatief coachen van Het Vrolijke Stekje: 2018
 • Bodymap: Deel 1: Ontwikkelingslab. Deel 2: Het belang van beweging voor ontwikkeling van de hersenen. 2019
 • Hartsverbindend communiceren door Greet Mussels (’t Klein geluk): 2019
 • Opleiding mindfulnesstrainer bij I AM van David Dewulf: 2019/2020
 • Opleiding mindfulnesstrainer voor kids bij I AM  2019/2020
 • Opleiding mindful opvoeden bij I AM 2019
 • Online cursus” Kinderen helpen bij angst en faalangst” door Centrum Tea Adema: 2020
 • Opleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy) bij Allegre: 2020
 • Eutonie: Je lichaam als kompas van Renild Van den plas: 2021-2022
 • Traumaverwerking bij kinderen van Wouthiera Crommelin: 2022
 • Mindsettraining Deel 1- 4 door Platform Mindset 2022