Feel Happy Main Logo

Ouder-kind yoga

Werken met prentenboeken

We vertrekken meestal vanuit een prentenboek (enkel bij 3-6j) en bouwen zo een yogales op rond het thema van het boek. Het voorlezen van een verhaaltje en kijken naar de prenten prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Er wordt ook geoefend op de luistervaardigheid en het concentratievermogen.

Zintuigspelletjes

We nemen de buitenwereld waar via zintuiglijke prikkels. Juist voor jonge kinderen zijn de indrukken die zij opdoen via hun zintuigen zeer belangrijk voor hun verdere ontwikkeling. Al voelend, horend, ruikend, proevend, ziend ontdekken ze de wereld om zich heen.

Ademspelletjes

Op een heel eenvoudige manier wordt er rond ademhaling gewerkt zodat kinderen zich bewust worden van hun in- en uitademing zonder er te fel de nadruk op te leggen. Vb. Een knuffel op de buik leggen en volgen hoe die mee beweegt op het ritme van de ademhaling, zoemen als een bij,…

Massage

Lichaamscontact is een essentiële levensbehoefte van elk levend wezen net als water, lucht, voedsel, liefde en veiligheid.  Een kind dat onvoldoende huidstimulatie krijgt kan in zijn ontwikkeling beschadigd of geremd worden. Massage tussen ouder en kind geeft een sterke onderlinge band.

De asana’s

De yogahoudingen worden op een speelse manier aangeleerd. Dieren nadoen vinden de jonge kinderen heel leuk. De houdingen zijn dynamisch van aard en komen regelmatig terug in de lessen. De houdingen hebben een positief effect op de motorische ontwikkeling van het jonge kind. Ze leren de mogelijkheden van hun lichaam kennen en gaan hier volop met experimenteren. Jullie zullen de yogahoudingen dikwijls samen met je kind uitvoeren. Plezier verzekerd dus.

De rol van de ouder

Als ouder speel je mee en probeer je je in te leven in de belevingswereld van je kind. Je zorgt mee voor een veilig klimaat waarin het kind helemaal zichzelf mag zijn. Je stimuleert je kind in het op ontdekking gaan. Het proces is steeds belangrijker dan het eindresultaat. Het is met andere woorden geen enkel probleem dat je kind de oefening net iets anders uitvoert. 

Ook voor jou als ouder biedt deze yogavorm enorm veel voordelen: De band tussen jullie wordt versterkt, jullie leren elkaar beter kennen, het bevordert je zelfvertrouwen in het ouderschap, je leert rust in te bouwen in het dagelijks leven, je hebt plezier met je kind en daardoor ga je zelf ook meer ontspannen en genieten. 
Kortom: Een uurtje ouder-kind yoga is pure quality time.

Nieuw: ouder-kind yoga 7-12j

Vanaf nu kunnen ouders met oudere kinderen ook samen aan yoga doen. Elke les is opgebouwd rond een thema op niveau van het lagere schoolkind. Samen warmen jullie op, leren jullie verschillende asana's, doen jullie ademhalingsoefeningen, wordt er onderling gemasseerd en gevisualiseerd. 

Praktisch

zon. 21 april '24

15 euro/les/ouder-kindkoppel

3j tot 12j
van 09.00u tot 10.00u (3-6j.) en van 10.00u tot 11.00u (7-12j)

Mol: St. Odradastraat 40
(turnzaal Millekemol)

Hallo, ik ben Els

In ’79 zag ik het daglicht. Van jongs af aan speelde ik graag buiten en was ik heel sportief. Het was als het ware een uitlaatklep na een zware schooldag en later een intense werkdag. 

Kinderen boeide mij altijd al enorm. Van hun eerlijkheid, echtheid, openheid, nieuwsgierigheid en enthousiasme kunnen wij als volwassenen nog veel leren.

Een gratis kinderyogalesje over tevredenheid.


Wat kinderen en ouders zeggen …

"Als wij nu terugkijken naar die periode zijn wij Els heel dankbaar"
- A., mama van L. -
"De manier waarop Els verbinding maakt met kinderen, is erg bijzonder."
- Tinnie -
"Els heeft oog voor ieder kind en voelt heel goed aan wat iemand nodig heeft"
- Kathleen -
"Ik ben net begonnen aan mijn vierde jaar yoga bij Els"
- Nena -
"Ik vind het back to nature kamp bij Els superleuk omdat het verschillende activiteiten zijn: vb. knutselen, yoga, buiten spelen, …"
- Daan -
"Ik volg graag yoga bij Els. Ze doet dit op een leuke manier."
- Ryan, 13 jaar -
"Juf Els is leuk, lief, grappig en heeft veel geduld met mij"
- Jasper en Nathalie -
"Ze komt steeds ontspannen en enthousiast thuis"
- Helga en Stiene -

Graag inspiratie, nieuws, tips of de activiteiten in je mailbox?

een bewuste creatie van aroma